کاربردهای روتر و کنترل پنل SDI

روتر SDI و کنترل پنل آن چیست؟ و چه کاربرد هایی دارد؟

در مقاله گذشته که با عنوان “ماتریس صدا و تصویر” انتشار یافت توضیحات کاملی درباره ماتریس های تصویر دیجیتال یا همان روتر های SDI ارائه شد. در ادامه آن مطلب به شناخت کنترل پنل می پردازیم و به کاربرد های روتر SDI و کنترل پنل آن اشاره خواهیم کرد.

کنترل پنل ها برای کنترل روتر ها از داخل استودیو مورد استفاده قرار میگیرند. کنترل پنل های قابل پیکربندی، برای انواع روترهای صدا و تصویر آنالوگ و دیجیتال به کار می روند. اتصال کنترل پنل و روتر بر بستر شبکه با پروتکل TCP برقرار میشود. برخی از کنترل پنل ها دارای نمایش گر می باشند که به سادگی کارکرد با آنها کمک شایانی می کند به عنوان مثال در کنترل پنل صمیم، نمایشگر موجود بر روی پنل دستگاه نام تنظیم شـده توسط کاربر برای منابع و مقاصد و همچنین پیام های مربوط به وضعیت سیستم را نمایش می دهد. کنتـرل این پنل توسط وب سرور داخلی تعبیه شده در آن امکان پذیر است. بـه این ترتیب کاربر میتواند به سادگی عملکرد کنترل پنل را مطابق با نیاز و سلیقه خود تنظیم کند.

روتر و کنترل پنل SDI چیست چه کاربرد هایی دارد؟

کاربرد روتر SDI و کنترل پنل آن

روترهای SDI و کنترل پنل آنها در تولید و پخش برنامه ها کاربرد های فراوانی دارند از جمله مکان هایی که لازم است از روتر های صدا و تصویر استفاده کرد می توان به مراکز تولید و پخش برنامه‌های تلویزیونی، اتاق های کنترل مرکزی، مراکز مانیتورینگ و واحدهای سیار اشاره کرد. کنترل پنل های روتر های صدا و تصویر برای کنترل و مسیردهی روترهای صدا و تصویر و همچنین به منظور نظارت بر خروجی روترها در مراکز مانیتورینگ مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع روتر های صدا و تصویر

روتر های صدای آنالوگ

این روتر ها برای سوئیچ کردن منابع صوتی آنالوگ به مقاصد مورد نظر استفاده می شوند. این روتر ها مناسب جهت استفاده در اتاق های کنترل و مراکز مانیتورینگ می باشند و راه حلی به صرفه در مکان هایی که تراکم بالایی از منابع صوتی آنالوگ وجود دارد و نیاز به سوئیچ آنها می باشد ارائه می دهند.

روتر های صدا و ویدئوی کامپوزیت آنالوگ

این روتر ها برای سوئیچ منابع صدا و تصویر کامپوزیت آنالوگ مورد استفاده قرار می گیرند و از استاندارد های ویدئوی آنالوگ پشتیبانی می کنند. استفاده از این روتر ها در اتاق های کنترل و مراکز مانیتورینگ رایج است و به عنوان سوئیچ اضطراری و تکنیکال در استودیو های تلویزیونی نیز کاربرد دارند.

روتر های صدای دیجیتال بالانس AES

این روتر ها نیز در اتاق های کنترل و مراکز مانیتورینگ کاربرد دارند البته به طور کلی می توان گفت در تمامی مکان هایی که تراکم بالایی از منابع AES وجود دارد و نیاز به کنترل و مسیر یابی یک جفت سیگنال AES می باشد، می توان از این روتر ها به عنوان راه حلی مقرون به صرفه استفاده کرد

روتر های ویدیوی دیجیتال SDI/ASI

در عصر حاضر برای تولید و پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی بیشتر فعالان این عرصه با سیگنال های دیجیتال از نوع SDI و یا ASI سر و کار دارند. بنابراین عملا بدون استفاده از روتر های صدا و تصویر دیجیتال نمیتوان به کنترل و مسیردهی سیگنال های گسترده ای که در استودیو ها و مراکز مانیتورینگ تجمیع شده اند پرداخت. این روتر ها انواع مختلفی دارند و میتوان از آنها در کاربرد های مختلفی بهره جست از جمله این کاربرد ها می توان به استفاده جهت بایپس(Bypass) میکسر تصویر و جلوگیری از قطع آنتن به عنوان سوئیچ اضطراری و یا به عنوان سوئیچ تکنیکال در نودال و استودیو ها و همچنین واحد های سیار استفاده کرد.

برخی از ویژگی های روترها و کنترل پنل های گروه مهندسی صمیم

گروه مهندسی صمیم در طول 22 سال فعالیت حرفه ای در عرصه صدا و تصویر مدل های متفاوتی از روتر ها و کنترل پنل های صدا و تصویر را تولید کرده است. این شرکت در تمامی انواع روتر های صدا و تصویر که بالاتر اشاره شد محصولات متنوعی را تولید کرده که به صورت گسترده در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مورد استفاده قرار گرفته اند. برخی از ویژگی های روتر های صدا و تصویر دیجیتال گروه مهندسی صمیم که قابلیت پشتیبانی از سیگنال های FHD را نیز دارند در زیر آورده شده است.

ویژگی های روتر
ویژگی های روتر

ویژگی های روتر 48 در 48

  • فریم استاندارد 3RU
  • طراحی ماژولار
  • Re-clocked خروجی
  • کنترل و ارتباط در بستر شبکه
  • پشتیبانی از سیگنال های 3G/HD/SD-SDI/ASI
  • سوئیچ سنکرون با سیگنال مرجع
  • دارای منبع تغذیه پشتیبان
ویژگی های روتر
ویژگی های روتر

ویژگی های روتر 32 در 6

  • قابلیت همگام سازی با سیگنال مرجع
  • سه خروجی Clean & Quiet برای 3G/HD/SD-SDI/ASI
  • سه خروجی نرمال 3G/HD/SD-SDI/ASI و DVB-ASI
  • دارای همگام سازی فریم داخلی
  • امکان کنترل با استفاده از نرم افزار کنترل پنل مجازی ماتریس
  • خروجی های Re-clocked

تاریخچه روتر ها و کنترل پنل های گروه مهندسی صمیم

ارائه انواع روترهای صدا و تصویر و کنترل پنل های متناظر، از سال 1387در مجموعه صمیم آغاز و در طی 14 سال گذشته مدل های مختلف روتر و کنترل پنل (مانند 16×1 ،16×16 ،32×4 ،32×32 و..) ارائه شده و همگام با تغییر تکنولوژی و نیازمندی های کاربران ویژگی های جدید به آنها اضافه شده است.
  • 1393: توسعه نسل جدید محصول روتر 1U با ظرفیت 32×6  با پشتیبانی از سیگنال های SD/HD-SDI
  • 1398: توسعه نسل دوم محصول روتر 32 در 6 با بهینه سازی های الکتریکی و کاربری و اضافه شدن پشتیبانی از سیگنال های 3G-SDI با نرخ 3Gbps
  • 1399-1400: اضافه شدن ویژگی کلین سوئیچ و همچنین توسعه عملکردی، رفع موارد گزارش شده
  • 1396-1397: توسعه نسل جدید کنترل پنل های روتر
  • 1399-1400: بهینه سازی، اضافه کردن ویژگی های نرم افزاری، بهبود رابط کاربری تحت وب، اضافه شدن قابلیت cascade و….

چگونگی تست روتر ها و کنترل پنل ها در گروه مهندسی صمیم

جهت ارائه محصول با کیفیت در گروه مهندسی صمیم مراحل تست صحه‌گذاری و همچنین تست تولید بروی کلیه محصولات قبل از ارائه محصول انجام می‌شود. در مورد روترهای SDI و کنترل پنل‌های آن مراحل زیر در شرکت صمیم انجام می‌شود.

تست صحه گذاری:

  1. تست رابط کاربری
  2. تست عملکرد فرانت پنل و نمایشگرها
  3. تست عملکرد کلی محصول در تشخیص ورودی ها و کیفیت سیگنال های خروجی
  4. تست عملکرد صحیح با اتصال چند کنترل پنل
  5. تست پایداری محصول در شرایط مختلف دمایی و تنظیمات فن
  6. تست طول کابل در ورودی و خروجی

تست تولید:

  1. تست متریال/امپدانس/الکتریکال و ویژوال برد PCB
  2. تست‌های پس از تکمیل تولید و مونتاژ نهایی مطابق با تست شیت واحد تولید (شامل کنترل ورودی خروجی ها و…) در چند ایستگاه صورت می‌گیرد. برخی از این تست‌ها و اندازه گیری‌ها به صورت خودکار با استفاده از روال تست توسعه یافته در LabView با دستگاه های اندازه گیری صورت می‌گیرد.