راهنمای خرید دیستریبیوتر صدا و تصویر

دیستریبیوتر صدا و تصویر

چرا دیستریبیوتر صدا و تصویر مورد استفاده قرار می‌گیرد؟ در تولید حرفه ای برنامه های رادیویی و تلوزیونی و یا انتقال سیگنال های زمینی و ماهواره ای گاهی لازم است که سیگنال صوتی و یا تصویری خود را همزمان به بیش از یک دستگاه ارسال کنید. اتصال ساده آنها به یکدیگر سیگنال را ضعیف می کند و کیفیت سیگنال را دچار اختلال می کند.

چرا دیستریبیوتر های صدا و تصویر مورد نیاز هستند و چه قابلیت ها و کاربرد هایی دارند؟

دیستریبیوتر صدا و تصویر که به آن به اختصار DA نیز گفته می شود، به شما امکان می دهد یک سیگنال صوتی یا تصویری را از یک ورودی واحد باز تولید کرده و آن را همزمان به چندین واحد دریافت کننده ارسال کنید. توزیع کننده های صدا و تصویر دارای بلوک تقویت کننده یا همان اکولایزر می باشند تا هنگام تبدیل یک سیگنال به چند سیگنال کاملا مشابه، سیگنال های تولید شده دچار افت یا تضعیف نباشند و دقیقا با سیگنال اولیه مشابه باشند. درمورد دیستریبیوتر های دیجیتال تصویر، عمل تقویت سیگنال و همچنین re-clock کردن آن سبب می شود که در تمام گیرنده های خروجی از دریافت سیگنال توزیع شده در یک سطح، بدون افت کیفیت اطمینان حاصل شود. دیستریبیوتر ها معمولا امپدانس خروجی بسیار پایینی دارند، بنابراین تغییرات بار روی ولتاژ خروجی تاثیری نخواهد داشت. می توان گفت دیستریبیوتر های صدا و تصویر در درجه اول برای غلبه بر کاهش قدرت سیگنال پس از تقسیم سیگنال برای “توزیع” سیگنال های صوتی یا تصویری در مکان های مختلف استفاده می شوند.

قابلیت ها و کاربردهای دیستریبیوتر صدا و تصویر

دیستریبیوتر های سیگنال صدا و تصویر کجا کاربرد دارند؟

دیستریبیوتر های صدا و تصویر حرفه ای معمولا در محیط های دائمی و به کمک محفظه نگهدارنده یا همان سابرک ها در داخل رک ها نصب و مورد استفاده قرار می‌گیرند. از جمله مکان هایی که از این محصولات استفاده می‌شود می توان به استودیوهای تولید و پخش برنامه ها و همچنین مراکز نودال اشاره کرد. این محصولات را همچنین میتوان در مکان هایی که رویداد های مختلف در آنها برگزار میشود و پوشش تلویزیونی دارند نیز به کار برد. از دیگر کاربرد های گسترده دیستریبوتر آمپلی‌فایر ها می توان به توزیع سیگنال در سیگنال رسانی زمینی و ماهواره ای اشاره کرد.

به چه نکاتی در هنگام خرید دیستریبیوتر های دیجیتال تصویر باید توجه کرد؟

در مقاله ” توزیع کننده صدا و تصویر چیست و چه کاربردهایی دارد؟” به مواردی جهت انتخاب دیستریبیوشن آمپلی‌فایر های دیجیتال و آنالوگ پرداخته شد. در این مطلب در تکمیل مقاله گذشته به مواردی تخصصی تر اشاره خواهیم کرد.

طول کابل

میدانیم هر توزیع کننده ویدیوی دیجیتالی توان ارسال سیگنال های توزیع شده با طول کابل مشخصی را در کیفیت های متفاوت دارد. برای اینکه بتوان توزیع کننده های دیجیتال ویدیویی را با هم مقایسه کرد معمولا شرکت های متفاوت این اعداد را برای کابل های استانداردی مانند کابل Belden 1694A ارائه میدهند. به عنوان مثال دیستریبیوتر تصویر صمیم قابلیت ارسال سیگنال های SD تا 300 متر بروی این کابل را دارد. این عدد برای سیگنال های HD و 3G به ترتیب 110 متر و 80 متر می باشد.

کابل توزیع کننده ویدیوی دیجیتالی

نوع کانکتور

کانکتور های مورد استفاده برای ورودی و خروجی ها نیز می تواند مسئله مهمی باشد. شرکت صمیم دیستریبیوتر های صدا و تصویر دیجیتال خود را با کانکتور های BNC ارائه می دهد. برخی از شرکت ها علاوه بر کانکتور های BNC از کانکتور های HD-BNC نیز در برخی مدل ها استفاده میکنند تا بتوانند تعداد بیشتری کارت را در داخل یک سابرک جای دهند. همچنین برخی دیستریبیوتر های صدا و تصویر قابلیت ارائه خروجی فیبر نیز دارند تا بتوان با استفاده از بستر فیبر نوری سیگنال ها را به مسافت های طولانی تری ارسال کرد. شرکت صمیم در محصولات خود با عنوان مبدل های فیبر این محصولات را ارائه میدهد. مبدل های فیبر شرکت صمیم علاوه بر توزیع سیگنال امکان ارسال سیگنال ها به مسافت های طولانی به کمک فیبر نوری را نیز دارا می باشند. و میتوان با نصب SFP های مختلف این مسافت را تا 80 کیلومتر نیز افزایش داد.

جیتر

جیتر (Jitter) به هرگونه انحراف (نوسان یا لرزش) پالس های سیگنال در فرایند انتقال سیگنال دیجیتال با فرکانس بالا اطلاق می شود. انحراف می تواند به شکل دامنه، توالی زمان یا عرض پالس سیگنال باشد. هر چه میزان جیتر کمتر باشد سیگنال با کیفیت تر انتقال می یابد. در کارت های دیستریبیوتر تصویر دیجیتال صمیم این میزان برای سیگنال های SD و HD ‌کمتر از دو دهم UI می باشد و برای کیفیت 3G کمتر از سه دهم UI می باشد.

تلف بازگشتی

در علوم ارتباطات تلفات بازگشتی (Return Loss) عبارت است از میزان تلفات توان سیگنال بازگشت داده شده یا منعکس شده در کابل. به عبارت دیگر تلفات بازگشتی (Return Loss) تلفات توان سیگنال‌هایی را بیان می‌کند که به دلایل مختلفی مانند خم بیش از حد کابل یا فرورفتگی کابل بوجود می‌آیند. تلفات بازگشتی (Return Loss) از فرمول زیر محاسبه شده و واحد اندازه گیری آن دسیبل (dB) می‌باشد.

RL=10log10(Pi/Pr)

با توجه به فرمول فوق تلفات بازگشتی (Return Loss) در واقع نسبت بین توان سیگنال ورودی به سیگنال بازگشتی است که با دسیبل (dB) بیان می‌شود. تلفات بازگشتی (Return Loss) به دو عامل نسبت موج مستقیم (Standing Wave Ratio) و ضریب بازگشت (Reflection Coefficient) بستگی دارد.

تلف بازگشتی

با افزایش تلفات بازگشتی (Return Loss) نسبت موج مستقیم (SWR) کاهش پیدا می‌کند. میزان تلفات بازگشتی این مفهوم را بیان می‌کند که کانال یا لینک کابل کشی شده چقدر عملکرد بهینه‌ای دارد. هرچه تلفات بازگشتی (Return Loss) بیشتر باشد مطلوب تر بوده و موجب کاهش تلفات اضافی (Insertion Loss) می‌شود. میزان تلف بازگشتی در کارتهای دیستریبیوتر تصویر دیجیتال صمیم برای SD‌ بیشتر از 15 دی بی، برای HD‌بیشتر از 12دی بی و برای 3G بیشتر از 10 دی بی می باشد.

در انتها امیدواریم مطالب ارائه شده در این مقاله مورد استفاده شما عزیزان قرار گرفته باشد. لطفا با نظرات خود ما را در ارائه مطالب مفید تر یاری بفرمایید.