اتوماسیون اداری چیست؟
در عصر حاضر با بهره گرفتن از فناوری های موجود و همچنین خلاقیت ها و نوآوری های انسانی، محیط های کاری به طور مداوم در حال تلاش برای بهبود بهره وری و کارایی خود به کمک سیستم های اتوماسیون اداری می باشند. در اینکه اتوماسیون و ابزارهای نرم افزاری می توانند به سازمان ها در بهینه سازی عملیات روزانه خود کمک کنند، شکی وجود ندارد. با این حال، بسیاری از شرکتها برای حفظ تعادل سیستم خود، کمی از تغییرات و استفاده از سیستم های جدید به جای سیستم های سنتی ترس دارند. بنابراین لازم است با آگاهی از منافعی که این تغییرات برای سازمان به ارمغان می آورد با اطمینان و با برنامه این تغییرات را عملی کنند. خوشبختانه، امروزه اتوماسیون اداری به نقطهای رسیده است که به صورت یکپارچه عملیاتی می شود و منحنی یادگیری پایینی برای کارمندان دارد.
تعریف اتوماسیون اداری
اول از همه، بیایید تعریف کنیم که اتوماسیون اداری چیست؟ اتوماسیون اداری یک اصطلاح کلی است که انواع مختلف سیستمها و نرمافزارهای رایانهای را توصیف میکند که با جمعآوری دیتا، ذخیره، انتقال، تغییر و استفاده از اطلاعات اداری در جهت اجرای وظایف استفاده میشوند. در اصل، اتوماسیون اداری به مدیریت داده ها کمک می کند. اتوماسیون اداری اجازه می دهد تا داده ها بدون دخالت انسان حرکت کنند. از آنجایی که انسان ها از معادله خارج می شوند، خطر خطای دستی وجود ندارد. چیزی که زمانی با ماشین تحریر شروع شد، به تعداد بیشماری از سیستم ها و ابزار الکترونیکی تبدیل شده که نحوه کار افراد را تغییر داده است.
مزایای استفاده از اتوماسیون اداری
- کاهش زمان و افزایش بهره وری در دستیابی به وظایف و تعریف وظایف
- به حداقل رساندن خطاهای انسانی
- کاهش زمان پردازش برای تکمیل کار
- افزایش شفافیت و قابلیتهای بهبود فرآیند
- تصمیمگیری بهتر براساس دادهها و پیشبینیها
- معیارهای پیشرفته کنترل و نظارت بر KPI ها
- افزایش رضایت کارکنان و سادگی برقراری ارتباطات بین کارکنان
- ارئه خدمات بهتر به مشتریان
ویژگی های اتوماسیون اداری
هنگام پیاده سازی اتوماسیون در سازمان خود، با دو تصمیم بزرگ روبرو خواهید شد. اول اینکه برای شروع، چه چیزی را می خواهید خودکار کنید؟ دوم اینکه ابزار مناسب برای انجام این کار چه ابزاری است؟
برای پاسخ به سوالات بالا بیایید ابتدا ویژگی هایی که یک سیستم اتوماسیون اداری باید داشته باشد را بررسی کنیم و پس از آن کمی به بررسی عنوان های آشنایی چون BPM و ERP و یا RPA بپردازیم.
یک سیستم اتوماسیون اداری باید چه ویژگی هایی داشته باشد:
طراحی آسان گردش کار:
ابزارهای اتوماسیون اداری باید کار کارمندان شما را آسانتر کنند نه اینکه بر پیچیدگی ها بیافزایند. این بدان معنی است که گردش کار و محیط طراحی آن باید گرافیکال باشد و این عمل به سادگی و بدون نیاز به کد زدن انجام شود. شما باید بتوانید فرآیندهای داخلی مانند تطبیق حساب ها را بدون نیاز به تیم فناوری اطلاعات یا کسی که برای شما کدنویسی وبرنامه نویسی انجام دهد، خودتان تکمیل کنید.
سازگاری با پلتفرم های مختلف:
این روزها، کارمندان و رهبران کسب و کار همیشه در حال جابجایی و رفت و آمد هستند. داشتن ابزاری سازگار با پلتفرم های مختلف و در دسترس، به این معنی است که وقتی خارج از دفتر هستید یا دور از رایانه خود هستید، هیچ اطلاعاتی را از دست نمی دهید.
یکپارچگی:
ارائه گزارشها و تجزیه و تحلیلها:
کنترل دسترسی:
ارائه آموزش مناسب:
مفاهیمی که در بحث اتوماسیون اداری باید با آنها آشنا باشید
برای انتخاب اتوماسیون اداری متناسب با مدل کسب و کار های مختلف، در ابتدا لازم است به تعریف بعضی مفاهیم بپردازیم تا در ادامه بتوانیم آنها را با هم مقایسه کنیم و مزایا و معایب هر یک را برشمریم. این مفاهیم عبارت اند از ERP ،BPM و RPA
ERP چیست؟
Enterprise Resource Planning (ERP) نرم افزاری است که مجموعه ای از برنامه ها را برای جمع آوری و مدیریت داده ها ادغام می کند. این ابزار که در اتواسیون اداری استفاده می شود، از ماژول های تخصصی مانند ماژول های مالی، حسابداری، تولید، ساخت، منابع انسانی و … تشکیل شده است که با نمودارها، گزارش ها و پارامترهای زیادی مشخص می شوند، معمولاERP برای کنترل و سازماندهی اطلاعات شرکت، یکپارچه سازی و مدیریت منابع و فرآیندها به منظور بهینه سازی مدیریت شرکت، کاهش هزینه ها و به حداقل رساندن ریسک ها استفاده می شود. از جمله مزایای ERP بهبود بینش تجاری است، زیرا امکان استخراج اطلاعات بلادرنگ از سیستم را می دهد و همچنین سبب بهبود کارایی و همکاری کاربرانی که داده ها را در قراردادها، درخواست ها و سفارشات به اشتراک می گذارند، می شود.
BPM چیست؟
RPA چیست؟
- به صورت میانگین سریعتر از یک شخص کار میکنند؛
- بدون اشتباه مرتبط با “عامل انسانی” کار می کنند؛
- بدون تعطیلات آخر هفته و استراحت؛
- با نتیجه ای قابل پیش بینی و به راحتی قابل کنترل.
تفاوت های BPMS و سیستم ERP
- BPM یک راه حل یکپارچه برای مدیریت فرآیند و اتوماسیون است. ERP ها ابزاری برای ذخیره سازی داده ها از مناطق مختلف در یک مکان هستند.
- BPM یک شکاف مهم باقی مانده توسط ERP را با دیدگاه، ادغام و مدیریت فرآیند محور پر می کند.
- راه حل های BPM بیشتر فرآیند گرا هستند، در حالی که ERP ها به عملکردهای سازمانی محدود می شوند.
- در یک ERP، فعالیت ها به یک بخش خاص “گره خورده اند”. از سوی دیگر راه حل های BPM امکان ایجاد فرآیندهای بین بخشی را فراهم می کند.
- نرم افزار BPMS انعطاف پذیرتر است و در بیشتر موارد برای پیاده سازی به تلاش کمتری نیاز دارد.
- ERP اغلب به BPM نیاز دارد تا به آن کمک کند تا ارزش کامل خود را بدست آورد.
- راه حل های BPM اغلب مشکل فرآیندهای ناقص و ناکارآمد را حل می کنند اما این امر در ERP به سختی انجام پذیر است.