اینترکام تحت شبکه صمیم
انواع اینترکام تحت شبکه صمیم
با پیشرفت تکنولوژی و گسترش صنایع، با توجه به اهمیت برقراری ارتباطات درون سازمانی برای اطلاعرسانی، مدیریت و تسریع کارها، نیاز به سیستمی که بتواند بین اعضای یک ساختمان ارتباط صوتی با کیفیت و امن برقرار کند، بیش از پیش احساس شد. بدین منظور سیستمهای اینترکام برای برقراری ارتباط صوتی دوطرفه رایگان طراحی و تولید شدند.
این سیستمها که مستقل از شبکه مخابرات سراسری عمل میکنند، میتوانند ارتباطی پایدار و سریع برقرار کنند. اجزای سیستمهای اینترکام شامل کنترلپنل نرمافزاری و سختافزاری، بلندگو، میکروفن، زنگ و چراغ چشمک زن و… میباشند.
برقراری ارتباط صوتی یکپارچه بر بستر شبکه
تلفنهای داخلی اینترکام بر اساس کاربرد و مکان استفاده در انواع مختلفی ارائه میشوند؛ که از این بین میتوان به اینترکام صنعتی جهت برقراری ارتباط بین بخشهای مختلف واحدهای صنعتی و کارخانهها، اینترکام بیمارستانی جهت برقراری ارتباط صوتی بین بیمار و پرستار، اینترکام دریایی، اینترکام استودیویی و اینترکام برای ساختمانهای مسکونی اشاره کرد.
تلفنهای ارتباط داخلی به صورت سیمی و بیسیم طراحی و تولید شدهاند و امکان استفاده به صورت رومیزی یا نصب بر روی دیوار را دارند. نسبت به اینترکام سیمی، از مدلهای بیسیم اینترکام با وجود امکان جابجایی تلفن در همه قسمتهای ساختمان و سهولت استفاده، به دلیل امنیت کمتر و سرعت پایینتر، کمتر استقبال شده است.
سیستمهای اینترکام به صورت آنالوگ و دیجیتال تولید و ارائه میشوند. با توجه به اینکه در معماری سیستمهای دیجیتال، ماتریس مرکزی حذف شده است، با رفع محدودیت پورتهای ماتریس، پیکربندی سیستم اینترکام دیجیتال هزینه و پیچیدگی کمتری دارد و در مقایسه با نمونه مشابه آنالوگ، مقرون به صرفهتر است.
علاوه بر این با دیجیتال شدن سیستم اینترکام، علاوه بر اینکه با حذف نویز کیفیت مکالمات صوتی ارتقا پیدا کرده است، کاربران میتوانند جزئیات مکالمات خود را نیز مشاهده نمایند.
اینترکام استودیویی را میتوان نمونه آشنا و پرکاربرد این سیستم نامید. سیستم ارتباط اینترکام استودیویی جهت ارتباط مناسب و سریع بین کارگردان با عوامل برنامه مانند تصویربردار، فیلمبردار، نورپرداز، اتاق کنترل و… مورد استفاده قرار میگیرد.
با استفاده از این سیستم، کارگردان میتواند با فشردن تنها یک دکمه با سایر عوامل ارتباط صوتی برقرار کرده و تغییرات لازم را در روند فیلمبرداری یا نورپردازی در یک خط ارتباطی با کیفیت و بدون نویز به آنها انتقال دهد.
سایر قابلیتها اینترکام تحت شبکه صمیم
همچنین بر روی پنل برای نمایش وضعیت پنل مانند سکوت (Mute) میکروفن و بلندگو، هشدار، ارتباط دستگاه با شبکه و… تعدادی LED به کار رفته است. از سایر مواردی که بر روی قسمت روبرو و پشت پنل تعبیه شده است؛ به ورودی میکروفن و هدست، خروجی بلندگو، ولوم تنظیم صدای میکروفن و بلندگو، دکمه بیصدا کردن میکروفن و بلندگو و پورت شبکه 10/100 Mbps و 1Gbps (اختیاری) میتوان اشاره کرد.
از نکات حائز اهمیت دیگر در در استفاده از سیستم اینترکام شرکت صمیم، میتوان به امکان برقراری مکالمه صوتی گروهی یا کنفرانس صوتی بین چندین کاربر اشاره کرد.
همچنین در این سیستم سازمان یا شرکت متبوع میتواند با توجه به نیاز خود، تعداد کاربران را کم و یا زیاد کند. عملکرد آی آی پی 2000 مبتنی بر سرور نبوده و کاربران میتوانند شخصا تنظیمات سیستم را مدیریت کرده و بر روی رایانه شخصی، تلفن همراه یا تبلت خود به صورت لحظه به لحظه رصد کنند.
برای این کار، فقط کافی است برنامهای که برای این منظور طراحی شده است را نصب کرده و نشانی IP سیستم را در نوار آدرس وارد کنند. با بهرهگیری از پنلهای مختلف وب سرور اینترکام صمیم، میتوان آن را از هر جایی تحت نظر داشت.
سخن آخر
با توجه به اینکه گروه صمیم پس از سالها فعالیت در حوزه فناوری رسانه و برودکست، امروزه به عنوان یکی از تامین کنندگان تجهیزات مورد نیاز سازمان صدا و سیما شناخته میشود؛ با شناخت کامل و دقیق المانهای مورد نیاز عوامل برنامهساز و زیرساختهای استودیویی موجود، اقدام به طراحی و تولید اینترکام نموده است.
اما این محصول که در پانزدهمین اجلاس فناوری رسانه در بین 12 محصول منتخب دانشبنیان در حوزه فناوری رسانه قرار داشت، محدود به کاربری استودیویی نبوده و در سایر موارد کاربرد اینترکام مانند اینترکام صنعتی و یا اینترکام بیمارستانی نیز یک محصول قدرتمند به شمار میآید. با توجه به اینکه تمام مراحل طراحی و پیادهسازی این محصول بومی بوده و توسط مختصصین و کارشناسان گروه مهندسی صمیم انجام شده است، قابلیت شخصیسازی برای سازمانها و ارگانهای مختلف را دارد.