انواع فیبر نوری
معرفی انواع فیبر نوری
در این مقاله قصد داریم تا انواع فیبر نوری را بررسی نماییم. با ما همراه باشید. اندازه، نوع و تعداد الیاف یک کابل فیبر که سیگنال نوری را بین فرستنده و گیرنده حمل می کند، می تواند متفاوت باشد، اما همواره از سه جز اصلی تشکیل شده است:
هسته فیبر نوری
مسیر الیاف شیشه یا پلاستیک نازک برای انتقال پالس های نوری
روکش فیبر نوری
الیاف را احاطه کرده و نور را به هسته بازتاب می دهد.
بافر فیبر نوری
از هسته و روکش در برابر آسیب و رطوبت محافظت می کند.
یک پالس نور به هسته کابل فیبر نوری وارد می شود و در یک سری جهش های زیگ زاگ از روکش بازتاب می شود، که به عنوان بازتاب داخلی کامل (TIR) شناخته می شود. پالس های نوری به دلیل تراکم الیاف شیشه یا پلاستیک و ناخالصی ها با سرعت تقریباً 30٪ کندتر از سرعت نور در خلا حرکت می کنند.
…. برای درک بهتر میتوانید مقاله فیبر نوری چگونه کار میکند؟ را بخوانید ….
مقایسه فیبرهای نوری Single-Mode و Multi-Mode
هنگام برنامه ریزی جهت استفاده از کابل های فیبر نوری اولین تصمیم اغلب استفاده از کابل فیبر Single-Mode یا Multi-Mode است. درک تفاوت بین دو حالت به تعیین بهترین انتخاب برای تأسیسات کمک می کند. هر دو حالت مزایای خود را دارند و باید براساس نیازهای کاربرد مورد نظر مانند فاصله انتقال اطلاعات، نوع اتصالات، میزان داده و بودجه انتخاب شوند.
فیبر نوری Single-Mode
کابل های فیبر نوری Single-Mode دارای هسته قطر کوچک (~ 9 میکرون) و دارای یک حالت انتقال (یا مسیر) نور هستند. این ویژگی، پراکندگی سیگنال را از بین می برد و به گیرنده ها اجازه می دهد حتی در سیستم های مبتنی بر فیبرهای نوری بسیار طویل به خوبی کار کنند. سیستم های مبتنی بر فیبرهای Single-Mode بیشترین میزان انتقال اطلاعات را در فواصل بیشتر فراهم می کنند.
ویژگی های فیبر نوری تک حالته
- مسیر انتقال نور تک
- میرایی بسیار کم (افت سیگنال)
- پهنای باند بسیار بالا
- ایده آل برای مسافت های طولانی (تا 10 کیلومتر در 10GbE)
فیبر نوری Multi-Mode
با توجه به وجود مسیرهای مختلف نور، پراکندگی سیگنال رخ داده که این امر با طول فیبر افزایش می یابد. اگرچه این نوع از فیبرهای نوری مقرون به صرفه تر از سیستم های تک حالته هستند، اما می تواند سبب همپوشانی بازتاب ها شده و نرخ میرایی اطلاعات را افزایش دهد. لذا این امر سبب کاهش کیفیت انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی می شود و فیبر Multi-Mode را برای کاربردهایی که به پهنای باند زیاد در مسافت های متوسط نیاز دارند ایده آل می کند.
ویژگی های فیبر نوری چند حالته
- چندین مسیرانتقال نور
- افزایش میرایی (افت سیگنال)
- پهنای باند زیاد اما محدود
- ایده آل برای مسافت های متوسط (حداکثر 400 متر در 10 GbE)
- هزینه سیستم کمتر
اطلاعات در سیستم های مبتنی بر فیبرهای نوری Single-Mode می توانند 50 بار سریعتر حرکت کنند ، اما اغلب 2 الی 4 برابر گران تر از حالت Multi-Mode هستند. هر دو از پس 10 گیگابایت سرعت برمی آیند اما فیبرهایSingle-Mode ظرفیت سرعت داده های حتی بالاتری را دارند. حالت Single-Mode اغلب هنگام انتقال داده ها بین تجهیزات فیبر نوری مورد استفاده قرار می گیرد، در حالی که Multi-Mode بین ساختمان ها و یا حتی اتاق های یک مرکز استفاده می شود.
…. در صورت داشتن سوالات متداول در این زمینه میتوانید با مهندسین ما در گروه صمیم در ارتباط باشید ….